1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Enfes Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Gönderilme zamanı: 10 May 2020, 23:34
gönderen Destina
Zeytinyağlı Taze Fasulye.jpg
Zeytinyağlı Taze Fasulye.jpg (135.9 KiB) 164 kere görüntülendi
Daha önce çok taze fasulye yediniz ama böylesini hiç yemediniz 😊
Şeker gibi olan taze fasulyenin tarifine hemen geçiyorum.

Malzemelerimiz :
1 kilo taze fasulye
1 orta boy soğan
Zeytinyağı
4-5 adet orta boy domates
Tuz
Şeker
Tarifimiz:
Öncelikle taze fasulyelerimizin baş kısımlarını alıyoruz sonra eşit parçalara bölüyoruz. Kenar kısmında kalan kılçıkları bıçak yardımı ile kesiyoruz. Eğer fasulyemiz büyük ise ortadan ikiye bölüyoruz. Ayıkladığımız fasulyelerimizi güzelce yıkıyoruz. Domateslerimizi ve soğanımızı doğruyoruz. Tenceremize zeytinyağını ve soğanımızı koyup güzelce kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanların üzerine fasulyelerimizi ekliyoruz ve renkleri koyulaşıncaya kadar mutlaka güzelce kavuruyoruz. Daha sonra kestiğimiz domatesleri ekliyoruz ve hiç karıştırmadan üzerine bir çay kaşığı kadar tuz ve 3 çay kaşığı kadar şekerimizi ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine bir miktar kadar suyunu ekliyoruz ve kısık ateşte ortalama 35-40 dakika kadar kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakıyoruz.
Yemeğimiz pişince soğuk hali ile veya ısıtarak nasıl arzu ederseniz servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.